Sałatka Frisée z gotowanymi jajkami

Sałatka Frisée z gotowanymi jajkami

Instrukcje

1
3 łyżki oleju rozprowadzić pędzlem po obu stronach chleba i doprawić solą i pieprzem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Każdy plasterek pokroić w kostkę i piec grzanki na blasze do pieczenia w środku piekarnika, aż złoty kolor, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
W rondlu gotuj soloną wieprzowinę w zimnej wodzie, aby przykryć przez 2 minuty i odcedzić w durszlaku. Wieprzowinę opłukać solą pod zimną wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju na patelni na umiarkowanym ogniu i w nim gotować sól wieprzową, często mieszając, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Sól wieprzową wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Wlać 1/2 szklanki tłuszczu z patelni do małej miseczki i ubić szalotki, ocet winny biały, estragon, czosnek, i sól i pieprz do smaku, aż sos jest dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Napełnij szeroką patelnię wodą 2 cali i dodaj ocet destylowany. Doprowadzić ciecz do toczenia wrzenia na dużym ogniu i zmniejszyć ogień do gołego gotować. Kłusować jajka, po 3 na raz, rozbijając każde z nich do spodka i wsuwając do wody. Gdy każde jajko wchodzi, odepchnij białe od razu w kierunku żółtka dużą łyżką, delikatnie przesuwając jajko i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Jajka odcedzić osobno w szczelinowanej łyżce, ostrożnie osuszyć papierowymi ręcznikami i przyciąć poszarpane krawędzie białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
W dużej misce wymieszać frisée, dressing, sól wieprzowa, i grzanki. Sałatkę podzielić na 6 talerzy i udekorować gotowanymi jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
10
In a large bowl toss together frisée, dressing, salt pork, and croutons. Divide salad among 6 plates and top with poached eggs.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
GrzankiGrzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn