słodko-kwaśny kurczak
Kurczak słodko-kwaśny według przepisu jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie niesamowitą opcją bezglutenową i bezmleczną dla miłośników chińskiej kuchni. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 167 kalorii. Za 1,31 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 2 osób. Ten przepis był pod wrażeniem 1 osoby. Udaj się do sklepu i kup pierś z kurczaka, wyciśnięty sok pomarańczowy, sól i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 62%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kurczak słodko-kwaśny, Kurczak słodko-kwaśny i Kurczak słodko-kwaśny.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje ulubione dania z kurczaka słodko-kwaśnego. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Riesling z winnicy Thousand Islands z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Riesling z winnicy Tysiąca Wysp]()
Riesling z winnicy Tysiąca Wysp
Ten chłodny klimat, słodki styl Rieslinga charakteryzuje się owocowym aromatem z nutami moreli i brzoskwiń, po których następuje nuta cytrusów. Ma dobrze zrównoważone odczucie w ustach i słodki finisz.