Słodki czosnek i kozi ser Penne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj słodkiego czosnku i koziego sera Penne. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać wino, parmezan, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Penne z Treviso i kozim serem, Penne z kozim serem i bazylią, oraz Penne z kozim serem i cukinią.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pokrój koniec korzenia z całej główki czosnku i odwróć go do góry nogami, owijając go w folię aluminiową i formując folię tak, aby podtrzymywała czosnek, aby wycięty koniec stał pionowo w piekarniku.
Wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek na czosnek (rezerwując drugą łyżkę) tak, aby wsunął się między skórkę a goździki i owinąć folią, aby była zamknięta. Pieczemy przez około 1 godzinę i odstawiamy na bok, aż będzie wystarczająco chłodny do obsługi.
Przynieś duży garnek wody do gotowania makaronu. Posolić wodę i gotować do al dente.
Podgrzać mleko w małym rondlu i ogrzać. Wycisnąć ząbki czosnku w małej misce i rozgnieść je.
Dodać niewielką ilość ciepłego mleka do tej miski i ubijać, aż będzie gładka.
W oddzielnej dużej patelni saute, podgrzać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu i podsmażyć szalotkę, aż będzie przezroczysta. Spalić patelnię białym winem i pozostawić większość wina do odparowania, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać mieszaninę czosnku.
Do pozostałego gorącego mleka ubić kozi ser i parmezan, dodać do garnka z sosem czosnkowo-winnym i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucamy odsączony makaron na patelnię z sosem, przekładamy do naczynia i dekorujemy natką pietruszki.