Sól kamienna Crusted Ahi Tuńczyk w pomarańczowej glazury kokosowej

Sól kamienna Crusted Ahi Tuńczyk w pomarańczowej glazury kokosowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj soli kamiennej Crusted Ahi Tunan w pomarańczowej glazurze kokosowej. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 37g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 6,15 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz sól i pieprz, olej z pestek winogron, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można śledzić to danie główne z Placki Śliwkowe Quinoa jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Spróbuj Sól-Crusted Snapper With Blood Orange and Bay, Polędwica z dorsza z orzechami pekan z pomarańczową, imbirową i miodową polewą, oraz Przyprawa Chrupiący Kurczak + Krew Pomarańcz Klon Glazura dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni z grubym dnem dodaj mleko kokosowe i sok pomarańczowy, a na średnim ogniu zmniejsz płyn o połowę. Zagęścić mieszając skrobię kukurydzianą i wodę, tworząc zawiesinę i dodając do zredukowanej mieszaniny, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać estragon i skórkę pomarańczową, wyłączyć ogień i odstawić na odpoczynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
3
Weź tuńczyka i doprawić całość Na zewnątrz solą i pieprzem (jeśli polędwica z tuńczyka jest zbyt duża, możesz pokroić na pół lub ćwiartki wzdłuż dla ułatwienia gotowania). Używając ciężkiej patelni dolnej lub patelni saute, dodaj olej z pestek winogron i podgrzej do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Umieścić polędwicę z tuńczyka w oleju delikatnie i pozostawić na 2 minuty lub do złotego koloru z tej strony. Obrócić i powtórzyć ze wszystkich stron tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Cienki-Cienki-
5
Wyjmij z ognia i pozostaw na 5 minut.
6
Aby służyć, umieścić trochę sosu na talerzu, pokroić tuńczyka cienko, i układać na sosie. Tuńczyk powinien mieć wygląd gotowanego na zewnątrz i surowego w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
7
Uwaga: Należy używać tylko wysokiej jakości tuńczyka
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk Ahi można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Magazyn