Ręcznie tłuczone fasolki Pinto z serem
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Ręcznie Puree z fasoli Pinto z serem może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 18g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać zieloną cebulę, ząbek czosnku, fasolkę pinto i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej kukurydziany, można śledzić to danie główne z Cytrynowy Tort Szyfonowy Z Kremem Malinowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Best Darn Pot Of Beans EVER-Homestyle Pinto Beans W / A opcja szybkowaru, Fasola Pinto, oraz Serowe Fasolki Pinto.
Instrukcje
Fasolę umieścić w dużym dużym garnku.
Dodaj 10 szklanek wody, zieloną cebulę i 1 łyżkę smalcu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć częściowo, i gotować na wolnym ogniu, aż fasola są po prostu miękkie, o 55 protokół.
Wymieszać w 1 łyżeczce drobnej soli morskiej. Przykryć częściowo i nadal gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie bardzo miękka, dodając więcej wody przez kubki, jeśli poziom wody spadnie poniżej górnej części fasoli, o 20 minut dłużej.
Ciepło Pozostałe 1/3 szklanki smalcu w dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj białą cebulę i smażyć, aż zacznie brązowy, o 8 protokół.
Dodać czosnek; wymieszać 1 minutę. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść fasolę na patelnię. Mash z masher ziemniaków do grubego, grudki puree.
Wymieszać w wystarczającej ilości płynu do gotowania fasoli (około 1/2 szklanki), aby zwilżyć.
Wymieszać z serem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Fajne 30 minut. Fasola przykryć i płyn oddzielnie i przechowywać w lodówce. Rozgrzej fasolę na małym ogniu, mieszając w płynie do gotowania fasoli o 1/4 garści, jeśli jest sucha.)
Fasolę podawać na ciepło z tortillami.
* Jasnożółty, półmiękki, łagodny ser, który różni się od dojrzewającego hiszpańskiego sera o tej samej nazwie. Zastąp łagodny cheddar, Monterey Jack lub Muenster.