Ryż Z Twarogiem (Dahiwale Chawal)
Ryż twarogowy (Dahiwale Chawal) jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 14 porcjami. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 163 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka mango, sól, ghee i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Spróbuj ryż twarogowy, jak zrobić ryż twarogowy (ryż jogurtowy), rice pakora / chawal ke pakore, oraz Kotlet ryżowy Sama ke chawal ki Tikki | Samvat dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż opłukać 2 razy zimną wodą; odcedzić. Przynieś ryż i 4 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu.
Dodać olej i sól. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta. Puch z widelcem. Łyżka ryżu do dużej miski; ostudzić do temperatury pokojowej.
Dodaj jogurt, mango, maślankę i kolendrę; delikatnie wymieszaj.
Ghee ciepła w małej patelni na średnim ogniu.
Dodać nasiona gorczycy; gotować 3 minuty lub aż nasiona zaczną pękać.
Dodaj pozostałe składniki; gotować 2 minuty lub aż pachnące.
Wlać mieszankę ryżu. W razie potrzeby należy wyrzucić chiles.