Ryż z mozzarellą, Prosciutto i groszkiem
Ryż z mozzarellą, Prosciutto i groszkiem to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Jedna porcja zawiera 623 kalorie, 22g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz drobny groszek, parmezan, mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Spróbuj Groch Włoski (Groch Z Prosciutto), Mozzarella & Prosciutto w Carrozza, oraz Prosciutto, Melon i Mozzarella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ryż w średnim garnku wrzącej, osolonej wody i gotować, aż prawie gotowe, o 15 protokół. Wymieszać z groszkiem. Gotować, aż groszek i ryż są po prostu zrobić, o 2 minut dłużej.
Ryż i groszek włóż z powrotem do gorącego garnka. Wymieszać w mozzarella, parmezan, masło, prosciutto, sól, i pietruszka.
Odmiany: zmieniaj zioło tutaj, jeśli masz dostęp do dobrego świeżego. Posiekana mięta,trybula, szałwia lub liście kopru włoskiego byłyby doskonałe. : W przypadku dań o ostrzejszym smaku, zastąp 1/2 szklanki startego Pecorino Romano tartym parmezanem lub użyj kombinacji tych dwóch.
Świeża Mozzarella: świeża mozzarella to miękki, łagodny biały ser, który dobrze łączy się z mocnymi składnikami o Smaku. Ser, który jest formowany w kulkę i zwykle pakowany unosząc się w wodzie w plastikowej wannie, jest dostępny zarówno solony, jak i niesolony. Niesolona odmiana wydaje się zbyt mdła; lekkie solenie wydobywa nieuchwytny smak świeżego mleka.
Rekomendacja wina: tradycyjny styl włoskich białych win jest ostry, czysty, lekki i dość neutralny w smaku-idealne połączenie, które nie obezwładni tego dania. Soave, Frascati i Orvieto sprawdzą się dobrze, ale Vernaccia di San Gimignano, o nieco pełniejszym ciele i aromacie migdałów, będzie najlepsza ze wszystkich.