Ryż Warzywny
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Ryż warzywny może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz olej roślinny, szalotki, ryż, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki z dzikim ryżem i brązowym ryżem z pieczoną warzywną Ragù, Pilaw ryżowy warzywny w kuchence ryżowej, oraz warzywa smażony ryż, jak zrobić warzywa smażony ryż / rice s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub innym ciężkim garnku 3-quart na średnim ogniu.
Dodać grzyby, paprykę i cebulę i gotować mieszając, aż warzywa zmiękną, o 4 protokół.
Dodać ryż i sól i wymieszać, aby pokryć ryż olejem. Kiedy ryż zaczyna wyglądać "kredowo", wlej tyle wody do patelni, aby pokryć ryż o 1 cal. Podnieś ciepło do wysokiej, doprowadzić wodę do wrzenia i gotować, aż poziom wody osiągnie poziom ryżu.
Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu, dodać ryż bardzo dokładnie wymieszać i przykryć garnek. Gotować, aż ryż będzie miękki, ale z małym kęsem, o 20 protokół. Nie odkrywaj garnka ani nie mieszaj ryżu podczas gotowania. Puch widelcem przed podaniem. Wymieszać szalotki i przenieść do miski.