Ryż smażony z szynką
Smażony ryż z szynką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 453 kalorie, 21g białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz zieloną cebulę, ryż, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to warzywa smażony ryż, jak zrobić warzywa smażony ryż / rice s, Chińska kiełbasa smażony ryż z chrupiącą smażoną szalotką, oraz Czerwona kapusta smażona z ryżem i pszenica Bulgur {z jajkiem sadzonym}.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Zieloną cebulę gotować na oleju przez 1 minutę.
Dodać szynkę, jajka, i groch i marchew blend do oleju. Gotować i mieszać, aż jajko jest całkowicie ugotowane.
Dodać ryż i kiełki fasoli do mieszaniny jaj i stale mieszać, aż ryż jest ogrzany całkowicie przez.
Zdjąć z ognia; doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.