Ryż smażony z boczkiem i jajkiem
Przepis bekon i jajko smażony ryż może zaspokoić swoje chińskie pragnienie w około 15 minut. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 16G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.26 za porcję. 324 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz olej roślinny, jajka, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bekon Smażony Ryż, Bekon Smażony Ryż, oraz Smażony Ryż Z Boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 10 minut w sumie.
Przełożyć do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć.
Wlać nadmiar tłuszczu boczku do małej miski, spłukać i wytrzeć patelnię, a następnie powrócić do wysokiej temperatury.
Dodaj jedną łyżkę tłuszczu boczku i podgrzewaj do połysku.
Dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż półprzezroczyste, o 4 protokół.
Dodać imbir i czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj 3 więcej łyżek tłuszczu boczku na patelnię (jeśli nie ma wystarczającej ilości tłuszczu boczku, dodaj olej roślinny, aby uzupełnić różnicę), a następnie dodaj schłodzony ryż. Gotować, stale mieszając i wstrząsając, aż ziarna ryżu zostaną oddzielone, naciskając, aby rozbić grudki łopatką, około 2 minut.
Dodać groszek i wymieszać, aż składniki będą równomiernie połączone.
Przenieś ryż na boki patelni, tworząc studnię w środku.
Dodać ubite jajko. Kiedy zacznie się ustawiać, wymieszaj go z ryżem.
Dodaj sos sojowy, pastę chili i olej sezamowy, i wymieszać i wrzucić do połączenia, aż dobrze pokryte.
Wymieszać z boczkiem, przykryć i zdjąć z ognia.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodać całe jajka i usmażyć do pożądanego smaku, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ryż podzielić między 4 talerze, top każdy talerz z jajkiem sadzonym, posypać szalotki i / lub kolendry, i podawać natychmiast z dodatkowym sosem chili do przejścia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.