Ryż Perski
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Perski ryż może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli nie masz rosołu z kurczaka z dodatkiem soli, soku z cytryny, zmielonego cynamonu i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać złote rodzynki można śledzić to danie główne z Kruszonka jabłkowa ze złotymi rodzynkami jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest super. Podobne przepisy to Ryż Perski, Tah Dig (Ryż Perski), oraz Perski Pilaf Ryżowy.
Instrukcje
Cebulę ugotować na dużej patelni nonstick na średnim ogniu do miękkości.
Dodaj ryż, cynamon, goździki i gałkę muszkatołową; gotować na średnim ogniu 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodać bulion i kolejne 5 składników (bulion przez pieprz); doprowadzić do wrzenia. Pokrywa; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta.
Zdjąć z ognia; dodać wieprzowinę i szpinak.
Odstawić, pokryte, 10 minut.
Łyżka 1 1/2 szklanki mieszanki ryżu na poszczególnych talerzach; top każdy z 1 łyżka pietruszki i 1 1/2 łyżeczki migdałów.