Ryż jaśminowy z pomidorami i korniszonami
Ryż jaśminowy z pomidorami i Kornichonami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, kornichony, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Doskonale Ugotowany Kokosowy Ryż Jaśminowy Bez Kuchenki Ryżowej, Doskonale ugotowany kokosowy ryż jaśminowy bez kuchenki ryżowej, oraz Żółty Ryż Jaśminowy.
Instrukcje
W rondlu wrzącej osolonej wody, blanszować groszek snap, aż będzie krucho-miękki; za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść na talerz i ostudzić.
Dodać ryż do wrzącej wody i gotować, mieszając kilka razy, aż po prostu miękkie, 15 protokół.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą; rozłożyć ryż na blasze do pieczenia i pozostawić do wyschnięcia na 5 minut.
W międzyczasie, w dużej misce, ubić olej z octem.
Pokrój groszek na kawałki 1/2 cala i dodaj je do dressingu wraz z ryżem, pomidorkami koktajlowymi, korniszonami i bazylią. Dobrze wrzucić, doprawić solą i pieprzem i podawać.