Ryż i groch (Risi e Bisi)
Ryż i groszek (Risi e Bisi) jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risi e Bisi (ryż i groch), Risi e Bisi, włoski ryż i groch, oraz Risi e Bisi-ryż i groszek po włosku.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub aż złoty.
Dodaj ryż do patelni; smażyć 1 minutę.
Dodaj bulion, 2 szklanki wody, sól i pieprz na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z serem, pietruszką i groszkiem; gotować 2 minuty.