Ryż Basmati z bazylią i miętą
Ryż Basmati z bazylią i miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej roślinny, bazylia, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ryż Basmati z bazylią i miętą, Sałatka ryżowa Basmati z groszkiem, miętą i cytryną, oraz Ryż Basmati - jak gotować ryż Basmati dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w sitku o drobnych oczkach. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać imbir i czosnek; gotować 30 sekund, stale mieszając. Wymieszać ryż; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodaj pozostałe składniki, mieszając, aby połączyć; doprowadzić do wrzenia. Okładka; owiń uchwyt patelni folią.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut, mieszając raz.
Wyjąć ryż z piekarnika; puch ryżu widelcem.