Ryba z koprem włoskim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ryby z koprem włoskim. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.93 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz filety barramundi, nasiona kopru włoskiego, cebulkę kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz z ryb i kopru włoskiego, Ryba pieczona w całości z koprem włoskim, oraz Zupa Z Kopru Włoskiego I Ryb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój limonkę na pół; pokrój cztery plastry z jednej połowy do dekoracji. Z pozostałej połowy drobno zetrzeć wystarczającą ilość skórki, aby odmierzyć 3/4 łyżeczki; wycisnąć sok z połowy limonki. Odstawić.
W suchej małej patelni na średnim ogniu, toast nasiona kopru włoskiego, aż aromatyczne, o 1-2 protokół. Super. Nasiona rozdrobnić w młynku do przypraw lub moździerzem i tłuczkiem.
W dużym rondlu, przynieść 1 w. wody do wrzenia.
Dodać pokrojony koper włoski i sól; przykryć i gotować przez 6-10 minut lub do chrupiącej-miękkiej.
W dużej patelni nonstick, podsmażyć koper włoski w 2 łyżeczkach oleju przez 3 minuty lub aż koper jest lekko rumiany.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę dłużej.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Na tej samej patelni na średnim ogniu gotować filety w pozostałym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Skropić sokiem z limonki, posypać skórką z limonki i rozgniecionymi nasionami kopru włoskiego.
Podawać ze smażonym koprem włoskim.
Dekoruj liśćmi kopru włoskiego i plastrami limonki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.