Ryba z frytkami
Przepis Fish and Chips może zaspokoić szkockie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ziemniaki Yukon gold, cytrynę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczkę soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 4 gałązki tymianku w blasze do pieczenia w tosterze i wrzuć.
Rozprowadzić w jednej warstwie i piec, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 25 do 30 minut.
Przenieść do dużego kawałka folii aluminiowej i owinąć, aby utrzymać ciepło. Wytrzyj tacę.
Włożyć dorsza do tacy. Cienko pokroić połowę cytryny. Top dorsza z plasterkami cytryny, czosnek, kapary, a pozostałe sól, pieprz, i gałązki tymianku.
Skropić pozostałym olejem.
Piec do gotowane przez, 8 do 12 protokół, w zależności od wielkości.
Dorsza i ziemniaki przełożyć na pojedyncze talerze. Wycisnąć pozostałą połowę cytryny na tacy i wrócić do piekarnika, aż soki są rozgrzane przez, około 5 minut.
Polać sosem rybę i ziemniaki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.