Ryba pieczona w całości z pokrojonymi ziemniakami, oliwkami i ziołami

Cała pieczona ryba z pokrojonymi ziemniakami, oliwkami i ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 614 kalorii, 72g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $7.8 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Mieszanka pieprzu, oregano, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Filetes de Pescado a la Veracruzana (filety rybne duszone z pomidorami, kaparami, oliwkami i ziołami), Pieczony kalafior z oliwkami i ziołami / ciepłe przyjęcie, oraz Cała Ryba Pieczona Z Koprem Włoskim I Oliwkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W dużej misce wrzucić ziemniaki, posiekany czosnek, posiekane oregano, oliwki i czerwoną paprykę; obficie skropić oliwą z oliwek i doprawić solą. Ułóż ziemniaki i przyjaciół na dnie naczynia do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić rybę. Piec w piekarniku przez 20 minut.
Zrób 3 ukośne plastry o głębokości około 1/2 cala z każdej strony ryby. Doprawić Na zewnątrz i wewnątrz oliwą z oliwek i solą.
Umieść plasterki cytryny, liście laurowe, całe gałązki oregano, pietruszkę i pozostały zmiażdżony czosnek w jamie ciała ryby.
Wlać wino na ziemniaki, położyć rybę na wierzchu i wrzucić całość do piekarnika na 35-40 minut, lub do momentu, gdy wyskoczą gałki oczne.
Usuń skórę i kości i podawaj rybę na ziemniakach.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.