Ryba gotowana na parze na miękkim Tofu z sosem z czarnej fasoli
Gotowana na parze ryba na miękkim Tofu z sosem z czarnej fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.66 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 321 kalorii, 48g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz sos czosnkowy z czarnej fasoli, filet z łososia, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Podobne przepisy to Ryba na parze z sosem z Czarnej Fasoli, Rybne miękkie Tacos z sosem z Czarnej Fasoli Pico De Gallo, oraz Okoń morski na parze z sosem z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Odcedzić tofu i delikatnie odwrócić na grubą warstwę ręczników na płaskiej powierzchni. Osuszyć i pozostawić do drenażu około 5 minut.
Tymczasem zrób marynatę: w średniej misce połącz sos czosnkowy z czarnej fasoli, wino ryżowe Shaoxing, olej sezamowy, sos sojowy, ciemny sos sojowy, czosnek i cukier. Odstawić.
Wlać 1 do 3 w. woda do dna parowca (patrz "Ustawienia parowania" poniżej).
Umieść rack co najmniej 1 w. nad powierzchnią wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, pokrój tofu na pół wzdłuż, a następnie pokrój każdą połowę poprzecznie w prostokąty około 1/2 cala. gruby.
Lay tofu w jednej warstwie w 9-do 10-in. odporna na ciepło szklana patelnia na ciasto; Zapisz wszelkie kawałki, które nie pasują do innego zastosowania.
Ryby opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki o tej samej wielkości co tofu.
Dodaj rybę do marynaty reserved i wymieszaj.
Połóż rybę na tofu i łyżkę marynaty na wierzchu.
Posypać rybę imbirem równomiernie.
Ustaw patelnię na stelażu. Przykryj i paruj, aż ryba w środku będzie ledwo nieprzezroczysta w najgrubszej części( wycięta do testu), 6 do 8 minut (ryba będzie nadal gotować po wyjęciu z ognia).
Wyłącz ogrzewanie. Ostrożnie podnieś patelnię z parownika. Jeśli jest to trudne do usunięcia, wsunąć szeroką szpatułkę pod patelnię do ciasta, aby podnieść, a następnie chwycić patelnię do ciasta za pomocą uchwytu do garnka (lub użyć dwóch zestawów szczypiec).
Parujące Ustawienia. Wszystko czego potrzebujesz to naczynie do przechowywania wody, stojak do zawieszania jedzenia nad wodą i pokrywa do utrzymywania pary. Oto kilka możliwych kombinacji.
Wok i stojak: od 14 do 16 cali. wok z kopułową pokrywą i stojakiem na parownik lub okrągłym stojakiem na ciasto. Ustaw wok na pierścieniu, jeśli się chwieje. Umieść stojak w wok; pochyłe boki utrzymają stojak nad wodą. Szeroki otwór sprawia, że stosunkowo łatwo wyjąć gotowane danie. Woks uruchomić od $15 do $150 lub więcej, i są powszechnie dostępne.
Bamboo steamer: Chińskie Kosze do układania w stosy bambusowe z pokrywkami. Ustaw 10 do 12 cali. kosz w prawo od 14 do 16 cali. wok (upewnij się, że dolna krawędź jest po prostu pokryta wodą, ponieważ kosze łatwo się palą; w razie potrzeby dodaj wrzącą wodę).
Warstwy kosze gotować więcej niż jedno danie. Parowce bambusowe są zazwyczaj $15 do $20 i są powszechnie dostępne.
Metalowy parowiec: Chińska Patelnia na parowiec zwieńczona koszami do układania w stos i kopułową pokrywą. Wybierz od 10 do 12 cali.- szeroki parowiec dla największej wszechstronności. Kosze do układania w stos mogą gotować kilka potraw naraz. Parowce metalowe kosztują od 30 do 35 dolarów i można je znaleźć na rynkach azjatyckich.
W stylu zachodnim: głęboka, szeroka patelnia lub czajnik z pokrywką, okrągły stojak na ciasto i 3 puste puszki. Zestaw od 2 do 3 cali.- wysokie puszki (oba końce usunięte) do patelni (lub użyj zdejmowanej obręczy patelni sernika). Wierzch z okrągłym stojakiem na ciasto i umieść na nim patelnię na ciasto; przykryj do pary.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.