Rustykalna tarta gruszkowa z późnym żniwem Riesling
Rustykalna tarta gruszkowa z Rieslingiem z późnych zbiorów może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz późne zbiory riesling, gruszki anjou, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Późny zbiór Riesling Sorbet z jagodami, Rustykalna Tarta Gruszkowa, oraz Rustykalna Tarta Gruszkowa.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, cukier i sól w procesorze, aż do połączenia.
Dodać masło; za pomocą zakrętów on/off, pokroić, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać żółtko i wino; za pomocą włączania/wyłączania miksować, aż utworzą się wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 40 minut i do 2 dni.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Rozwałkuj ciasto między 2 arkuszami pergaminu do 12-calowej rundy.
Usuń górny arkusz pergaminu i przenieś ciasto, z dolnym pergaminem, do obramowanej blachy do pieczenia.
W dużej misce umieścić plasterki gruszki, 1 łyżkę cukru i mąkę; wrzucić do połączenia. Łyżka gruszki mieszaniny do środka ciasta, pozostawiając 1 1/2-calowy granicy. Używając pergaminu jako pomocy, złóż zewnętrzną krawędź ciasta nad krawędzią nadzienia.
Piec, aż gruszki zmiękną, około 20 minut.
W międzyczasie gotować 1 szklankę wina, 1/2 szklanki wody i pozostałe 1/2 szklanki cukru w średnim rondlu, aż syrop zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 10 protokół.
Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Połówkę syropu polać nadzieniem. Kontynuuj pieczenie tarty, aż soki będą bulgotać gęsto, około 20 minut. Super.
Do pozostałego syropu ubić 2 łyżki wina.