Pieczony Pasternak i dyni

Pieczony Pasternak i dyni
Pieczony Pasternak i dyni jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 282 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pasternak, oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ciasto pasterskie z dyni i pasternakiem, Pieczone dyni i pasternak, oraz Pieczony Squash, Pasternak & Marchew dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pasternak przeciąć wzdłuż na ćwiartki, a następnie wyciąć i wyrzucić twardy rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
3
Pokrój pasternak po przekątnej na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
4
Pokrój squasha w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala, a następnie pokrój plastry w kliny. Warzywa wrzucić z solą, pieprzem i 1 1/2 łyżki oleju, a następnie rozprowadzić w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia. Pieczeń, obracając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie i rumiane, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PieprzPieprz
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Podczas gdy warzywa są pieczenia, ciepła pozostałych 1 1/2 łyżki oleju z czosnkiem w rondlu 1-quart na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek po prostu zaczyna skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia.
7
Gdy warzywa są wykonane pieczenia, usunąć czosnek z oleju (wyrzucić czosnek) i wrzucić warzywa z oliwą czosnkową, oliwki i pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej CzosnkowyOlej Czosnkowy
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia85
Magazyn