Runda 2-Zapiekanka Z Szynką

Runda 2-Zapiekanka Z Szynką
Runda 2-zapiekanka z patelni z szynką może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 203g białka, 170 g tłuszczu, oraz w sumie 2961 kalorii. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, pasternak, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 86%. Spróbuj Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, oraz Zapiekanka z szynką i serem brązowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 10-calową patelnię żaroodporną z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W dużej misce, ubij razem jajka z mlekiem i mieszanką do pieczenia. Wymieszać w zastrzeżone au gratin i szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki 60% Kakaowych Gorzkich Czekoladowych Chipsów Do Pieczenia Ghirardelli®1 1/2 Szklanki 60% Kakaowych Gorzkich Czekoladowych Chipsów Do Pieczenia Ghirardelli®
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wlać mieszaninę do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Umieść w piekarniku i kontynuuj gotowanie, aż środek będzie twardy, a wierzch złoty, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 9 przez 9-calowe naczynie do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
W małym garnku podgrzać mleko z tymiankiem na średnim ogniu, aż będzie gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
W średnim rondlu na średnim ogniu roztopić masło z olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
9
Dodać mąkę i gotować stale mieszając, aż mąka będzie lekko złoty kolor, o 2 protokół. Powoli ubij w gorącym mleku. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, aż bardzo gruby. Wymieszać w Cheddar, pumpkin Pie przyprawy i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dużą Lub Cukinię, Przekrój Wzdłuż Na ćwiartki I Pokrój Na Kawałki O Grubości 1/2 CalaDużą Lub Cukinię, Przekrój Wzdłuż Na ćwiartki I Pokrój Na Kawałki O Grubości 1/2 Cala
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
10
Spód przygotowanego naczynia do pieczenia pokryć cienką warstwą sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
11
Umieść jedną warstwę marchwi lekko nakładającą się na dno naczynia do pieczenia. Wierzch z nakładającą się warstwą pasternaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
12
Wlać jedną trzecią sosu na wierzch. Powtórz z dwiema kolejnymi warstwami każdej z marchwi i pasternaku, kończąc na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
13
W małej misce wymieszać bułkę tartą, parmezan, pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku. Równomiernie posypać wierzchem tarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Piec, aż zapiekanka jest bulgotanie i polewa jest rumiane, a po przebiciu przez warzywa wydajność łatwo, o 1 1/2 godziny. Jeśli wierzch zaczyna zbyt szybko brązowieć, przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
15
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
16
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Szynkę ułożyć na patelni tłustej do góry. Ocena tłuszczu z krzyżowym wzorem. Szynkę gotować przez około 1 godzinę, aby nadziany tłuszcz się otworzył.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
18
W międzyczasie w małym rondlu na średnim ogniu wymieszaj brązowy cukier, galaretkę jabłkową, musztardę, ocet, imbir i czosnek wraz z 2 łyżkami wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować przez około 2 minuty, aż będzie miał gładką konsystencję syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka JabłkowaGalaretka Jabłkowa
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
19
Wyjąć szynkę z piekarnika. Obficie umyć szynkę połową szkliwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
20
Wstawić z powrotem do piekarnika i piec dodatkowo 1 godzinę i 30 minut, fastrygując pozostałą glazurą co 20 minut. Jeśli szynka zaczyna być zbyt brązowa, przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
21
Wyjmij z piekarnika, przykryj i pozostaw szynkę na 30 minut przed krojeniem i podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników graham2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegalaretka jabłkowagalaretka jabłkowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki 60% kakaowych gorzkich czekoladowych chipsów do pieczenia Ghirardelli®1 1/2 szklanki 60% kakaowych gorzkich czekoladowych chipsów do pieczenia Ghirardelli®2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty Parmigiano-Reggiano i więcej do smakuświeżo starty Parmigiano-Reggiano i więcej do smaku2Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)1porcja startego parmezanu8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego5largesmarchew, obrane, pokrojone na 1/4 cala grubościmarchew, obrane, pokrojone na 1/4 cala grubości2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty Cheddarstarty Cheddar4(częściowo & )(częściowo & )591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka1porcja startego parmezanudrobno starty świeży imbirdrobno starty świeży imbir2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeże liście tymiankuświeże liście tymianku1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2warzywo (np. szpinak)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy3kilogramywędzona szynka świeżawędzona szynka świeża1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan5pasternak, obrany, pokrojony na 1/4 cala grubościpasternak, obrany, pokrojony na 1/4 cala grubości0warzywo (np. szpinak)dużą lub cukinię, przekrój wzdłuż na ćwiartki i pokrój na kawałki o grubości 1/2 caladużą lub cukinię, przekrój wzdłuż na ćwiartki i pokrój na kawałki o grubości 1/2 cala4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepikantna musztarda brązowapikantna musztarda brązowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia91
Magazyn