Runda 2 – Kieszenie z wołowiny Kebob Pita
Runda 2 – Kebob Pita z wołowiną wymaga około 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 183 g białka , 51 g tłuszczu i łącznie 1873 kalorii . Ten przepis służy 2 osobom. Za 8,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 63% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka kuskusu, okrągłego steku od spodu, oleju rzepakowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 84% . Podobne przepisy to Pita Pockets , Tuna Pita Pockets i Hearty Pita Pockets .
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu i spryskaj patelnię nieprzywierającym sprayem kuchennym. Grilluj kebaby po 3 minuty z każdej strony, aż będą średnio wysmażone.
W małej misce połącz ogórki i resztki marynaty jogurtowej.
Odetnij górę kieszeni pita. Napełnij kieszenie mieszanką wołowiny, kuskusu i ogórków jogurtowych.
Ułożyć na półmiskach i podawać.
W dużej misce wymieszaj olej rzepakowy, czosnek, jogurt, kminek, sól, pieprz i ostry sos. Połowę marynaty odłóż do zakrytej miski i wstaw do lodówki.
Dodaj kostki wołowe do pozostałej marynaty, przykryj i przechowuj w lodówce od 30 minut do nocy.
Rozgrzej patelnię grillową lub grill zewnętrzny do średnio wysokiej temperatury. Przed grillowaniem kebabu pamiętaj o natłuszczeniu powierzchni grilla.
Na patyczki do szaszłyków nabijaj kostki wołowiny i kawałki cebuli, naprzemiennie po 3 kawałki wołowiny i cebuli na każdy szpikulec. Odłóż dodatkowe kostki wołowe.
Umieść szaszłyki na patelni grillowej i smaż od 3 do 4 minut z każdej strony, aby uzyskać średnio wysmażone szaszłyki.
Ułóż kebaby na talerzu wraz z pikantnym kuskusem.
Skropić odrobiną zarezerwowanej marynaty i podawać.
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Smaż czosnek z płatkami czerwonej papryki przez 2 minuty, uważając, aby nie spalić czosnku.
Dodaj bulion z kurczaka, zwiększ ogień do średnio-wysokiego i zagotuj. Wymieszaj kuskus, przykryj i zdejmij z ognia.
Odstaw na 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i rozgnieść widelcem.
Przełożyć do miski i podawać.