Rumieniący Się Warkocz Jabłkowy
Rumieniący się warkocz jabłkowy wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 36. Za 30 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten hor d ' oeuvre ma 155 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Mieszanka aktywnych drożdży, ciepłej maślanki, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 13%, to danie nie jest tak wspaniałe. Spróbuj Rumieniąca Się Szarlotka, Cynamonowy Warkocz Jabłkowy, oraz Skręcony Warkocz Jabłkowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj maślankę, masło, cukier, proszek do pieczenia, sól, jajka i 2-1/2 szklanki mąki. Pokonaj na średniej prędkości przez 3 minuty. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na trzy części.
Rzuć każdy na 13 cali. x 9-w. prostokąt.
Ułóż na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Usuń jabłka z nadzienia do ciasta. Wyrzuć pozostałe nadzienie lub Zachowaj do innego użytku.
Umieść jedną trzecią jabłek w środkowej trzeciej części każdego prostokąta.
Posyp jedną trzecią czerwonych gorących. Na każdym długim boku, ale 1 w.- szerokie paski do środka do 1/2 cala. wypełnienia. Zaczynając od jednego końca, złóż naprzemienne paski pod kątem w poprzek wypełnienia. Ściśnij końce, aby uszczelnić i schować. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub na złoty kolor. Ostudzić przez 2-3 minuty przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby ostygły.
W przypadku glazury połącz cukier i wystarczającą ilość wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Skrop chlebem. W razie potrzeby udekoruj kandyzowanymi wiśniami.