Rumieniące się ciasto brzoskwiniowe
Blushing Peach Pie to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 8 porcji. Ten deser ma 164 kalorie, 2 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 66 centów za porcję, ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup masło, ciasto), cukier i kilka innych rzeczy, aby zdążyć dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22%. Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Blushing Peach Crumb Pie, Blushing Peach Jam i Blushing Peach Melba Dessert.
Instrukcje
Linia 9-calowa. talerz na ciasto z dolnym ciastem; przyciąć równo z krawędzią płyty. Odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszaj brzoskwinie z sokiem z cytryny.
Połącz cukier, mąkę, sól i gałkę muszkatołową; dodać do brzoskwiń i wymieszać.
Posypać rozżarzonym do czerwoności; kropka z masłem.
Pozostałe ciasto rozwałkować tak, aby pasowało do wierzchu ciasta.
Połóż na nadzieniu. Przycinanie, uszczelnianie i żłobienie krawędzi.
Wytnij rozcięcia u góry. Brzegi luźno przykryć folią.
Piec w temperaturze 425° przez 25 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; zdejmij folię i piecz jeszcze 20 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie będzie musujące. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Juve & Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Juve & Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava]()
Juve & Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Ta Cava ma bladozłoty kolor i aromat dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. W smaku bogate i szerokie, z aromatami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta brutalna cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się do niej żadnych dawek, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk w panierce sezamowej, kurczak tikka masala i Jamon Iberico.