Rukola z figami Bruléed, ricottą, Prosciutto i wędzonym marcepanem

Rukola z figami Bruléed, ricottą, Prosciutto i wędzonym marcepanem
Rukola z figami Bruléed, ricottą, Prosciutto i wędzonym marcepanem może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 731 kalorii, 11g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka fleur de sel, ciężka śmietana, olej z pestek winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Rukoli Z Figami I Prosciutto, Prosciutto, figi i Gorgonzola Pizza z pesto rukola, oraz Pizza z figami, Prosciutto, gorgonzolą, balsamiczną i rukolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce połącz migdały, olej z pestek winogron, cukier cukierniczy i sól i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Olej Z Pestek WinogronOlej Z Pestek Winogron
MigdałyMigdały
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozprowadzić mieszaninę na przygotowanej blasze do pieczenia i piec do złotego koloru i aromatyczne, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Przełożyć na deskę do krojenia, aby ostygła, a następnie grubo posiekać. Zrób z wyprzedzeniem: wędzony marcepan można przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1
Ułóż duży talerz ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
W dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać olej, aż się połysk. Pracując partiami, smażyć prosciutto, od czasu do czasu, aż będzie złocisty i chrupiący, około 30 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieś tak, jak zrobiono na wyłożoną papierem ręcznikiem płytę. DO AHEAD: prosciutto może być wykonane z wyprzedzeniem i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej, do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1
W średniej misce ubij śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W drugiej średniej misce, połączyć ricottę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubij około 1/3 bitej śmietany do ricotty, aby ją rozjaśnić. Delikatnie złóż pozostałe 2/3 bitej śmietany do mieszaniny, aż do całkowitego włączenia, ale nadal lekka. Zrób z wyprzedzeniem: krem ricotta może być wykonany z wyprzedzeniem i schłodzony, pokryty, do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Ser RicottaSer Ricotta
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Rozgrzej brojlery i ułóż blachę do pieczenia lub patelnię brojlerów folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
BrojlerBrojler
2
Przyciąć wierzchołki z każdej figury, a następnie przeciąć je na pół wzdłuż. Delikatnie otwórz każdą połówkę fig, aby odsłonić jej miąższ i umieść, skórą w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia lub patelni brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
3
Posypać cukrem i broil, o 6 cali od płomienia, aż cukier pęcherzyki, o 90 sekund. Tuż przed podaniem posypać fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
CukierCukier
1
W małej misce ubij razem oliwę z oliwek i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść rukolę w dużej misce lub półmisku, skropić winegretem i wrzucić do płaszcza. Doprawić solą i pieprzem, a następnie polać wędzonym marcepanem, chrupiącą prosciutto, łyżeczkami kremu ricotta i figami bruléed.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
ProsciuttoProsciutto
MarcepanMarcepan
RukolaRukola
Ser RicottaSer Ricotta
KremKrem
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn