Rukola z figami Bruléed, ricottą, Prosciutto i wędzonym marcepanem

Rukola z figami Bruléed, ricottą, Prosciutto i wędzonym marcepanem może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 731 kalorii, 11g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka fleur de sel, ciężka śmietana, olej z pestek winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Rukoli Z Figami I Prosciutto, Prosciutto, figi i Gorgonzola Pizza z pesto rukola, oraz Pizza z figami, Prosciutto, gorgonzolą, balsamiczną i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
W średniej misce połącz migdały, olej z pestek winogron, cukier cukierniczy i sól i wymieszaj, aby połączyć.
Rozprowadzić mieszaninę na przygotowanej blasze do pieczenia i piec do złotego koloru i aromatyczne, 12 do 15 protokół.
Przełożyć na deskę do krojenia, aby ostygła, a następnie grubo posiekać. Zrób z wyprzedzeniem: wędzony marcepan można przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 5 dni.
Ułóż duży talerz ręcznikami papierowymi.
W dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać olej, aż się połysk. Pracując partiami, smażyć prosciutto, od czasu do czasu, aż będzie złocisty i chrupiący, około 30 sekund na stronę.
Przenieś tak, jak zrobiono na wyłożoną papierem ręcznikiem płytę. DO AHEAD: prosciutto może być wykonane z wyprzedzeniem i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej, do 4 godzin.
W średniej misce ubij śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty.
W drugiej średniej misce, połączyć ricottę i sól.
Ubij około 1/3 bitej śmietany do ricotty, aby ją rozjaśnić. Delikatnie złóż pozostałe 2/3 bitej śmietany do mieszaniny, aż do całkowitego włączenia, ale nadal lekka. Zrób z wyprzedzeniem: krem ricotta może być wykonany z wyprzedzeniem i schłodzony, pokryty, do 1 godziny.
Rozgrzej brojlery i ułóż blachę do pieczenia lub patelnię brojlerów folią aluminiową.
Przyciąć wierzchołki z każdej figury, a następnie przeciąć je na pół wzdłuż. Delikatnie otwórz każdą połówkę fig, aby odsłonić jej miąższ i umieść, skórą w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia lub patelni brojlerów.
Posypać cukrem i broil, o 6 cali od płomienia, aż cukier pęcherzyki, o 90 sekund. Tuż przed podaniem posypać fleur de sel.
W małej misce ubij razem oliwę z oliwek i sok z cytryny.
Umieść rukolę w dużej misce lub półmisku, skropić winegretem i wrzucić do płaszcza. Doprawić solą i pieprzem, a następnie polać wędzonym marcepanem, chrupiącą prosciutto, łyżeczkami kremu ricotta i figami bruléed.