Rugelach wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Ten przepis służy 32. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka orzechów, wody, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 10%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Rugelach, Rugelach, oraz Rugelach dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pozostawić Serek i masło na blacie przez 10 minut-chcesz, aby były lekko zmiękczone, ale nadal chłodne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później Cukierki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2
Mąkę i sól włożyć do malaksera, rozsypać na kawałkach twarogu i masła i pulsować maszynę 6 do 10 razy. Następnie przetworzyć, często zeskrobując boki miski, aż ciasto uformuje Duże twarogi—nie pracuj tak długo, aby tworzyło kulkę na ostrzu.
Ciasto obrócić, zebrać w kulkę i podzielić na pół. Uformuj każdą połowę w dysk, owiń dyski w folię i przechowuj w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia. (Owinięte hermetycznie, ciasto można zamrozić do 1 miesiąca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Podgrzej dżem w rondlu na małym ogniu lub zrób to w kuchence mikrofalowej, aż się upłynni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Wyłóż dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub matami silikonowymi. (Silikonowe maty do pieczenia są świetne dla rugelach.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
1
Wyciągnij jedną paczkę ciasta z lodówki. Jeśli jest zbyt twardy, aby łatwo się toczyć, pozostaw go na blacie na około 10 minut lub daj mu kilka uderzeń wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
2
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 11-do 12-calowe koło. Łyżka (lub pędzel) cienki połysk dżemu na ciasto, i posypać ponad połowę cukru cynamonowego. Rozsypać połowę orzechów, połowę porzeczek i połowę posiekanej czekolady. Nadzienie przykryć kawałkiem papieru woskowego i delikatnie docisnąć nadzienie do ciasta, następnie wyjąć papier i odstawić na następną porcję.
Używając koła do pizzy lub ostrego noża, pokrój ciasto na 16 klinów lub Trójkąty. (Najprostszym sposobem na to jest pokroić ciasto na ćwiartki, a następnie pokroić każdą ćwiartkę na 4 Trójkąty.) Zaczynając od podstawy każdego trójkąta, rozwałkuj ciasto tak, aby każde ciastko stało się małym półksiężycem. Ułóż roll-up na jednej blasze do pieczenia, upewniając się, że punkty są schowane pod ciastka, i przechowywać w lodówce. Powtórzyć z drugim opakowaniu ciasta, i przechowywać w lodówce ciasteczka przez co najmniej 30 minut przed pieczeniem. (Ciasteczka można przykryć i schłodzić przez noc lub zamrażać do 2 miesięcy; nie rozmrażaj przed pieczeniem, po prostu dodaj kilka dodatkowych minut do czasu pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Przygotowanie do
1
Umieść stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1
Wymieszać jajko i wodę razem, i szczotkować trochę tej glazury nad każdym rugelach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2
Ciasteczka posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Piec ciasteczka przez 20 do 25 minut, obracając arkusze od góry do dołu i od przodu do tyłu w połowie, aż będą nadmuchane i złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Przenieś ciasteczka do stojaków, aby ostygły, aby po prostu ogrzały lub do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
5
Serwowanie: herbata jest tradycyjna, ale pijemy kawę z rugelach. Są ładne i nawet z nadzieniem dżemowo-owocowym nie są zbyt słodkie, a nawet są dobre z winem musującym.Przechowywanie: ciasteczka mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej do 3 dni lub pakowane hermetycznie i mrożone do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Musujące
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego