Rugelach

Rugelach
Rugelach wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Ten przepis służy 32. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka orzechów, wody, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 10%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Rugelach, Rugelach, oraz Rugelach dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pozostawić Serek i masło na blacie przez 10 minut-chcesz, aby były lekko zmiękczone, ale nadal chłodne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2
Mąkę i sól włożyć do malaksera, rozsypać na kawałkach twarogu i masła i pulsować maszynę 6 do 10 razy. Następnie przetworzyć, często zeskrobując boki miski, aż ciasto uformuje Duże twarogi—nie pracuj tak długo, aby tworzyło kulkę na ostrzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Ciasto obrócić, zebrać w kulkę i podzielić na pół. Uformuj każdą połowę w dysk, owiń dyski w folię i przechowuj w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia. (Owinięte hermetycznie, ciasto można zamrozić do 1 miesiąca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Podgrzej dżem w rondlu na małym ogniu lub zrób to w kuchence mikrofalowej, aż się upłynni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Wymieszać cukier i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
3
Wyłóż dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub matami silikonowymi. (Silikonowe maty do pieczenia są świetne dla rugelach.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1
Wyciągnij jedną paczkę ciasta z lodówki. Jeśli jest zbyt twardy, aby łatwo się toczyć, pozostaw go na blacie na około 10 minut lub daj mu kilka uderzeń wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
2
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 11-do 12-calowe koło. Łyżka (lub pędzel) cienki połysk dżemu na ciasto, i posypać ponad połowę cukru cynamonowego. Rozsypać połowę orzechów, połowę porzeczek i połowę posiekanej czekolady. Nadzienie przykryć kawałkiem papieru woskowego i delikatnie docisnąć nadzienie do ciasta, następnie wyjąć papier i odstawić na następną porcję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
PorzeczkiPorzeczki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
3
Używając koła do pizzy lub ostrego noża, pokrój ciasto na 16 klinów lub Trójkąty. (Najprostszym sposobem na to jest pokroić ciasto na ćwiartki, a następnie pokroić każdą ćwiartkę na 4 Trójkąty.) Zaczynając od podstawy każdego trójkąta, rozwałkuj ciasto tak, aby każde ciastko stało się małym półksiężycem. Ułóż roll-up na jednej blasze do pieczenia, upewniając się, że punkty są schowane pod ciastka, i przechowywać w lodówce. Powtórzyć z drugim opakowaniu ciasta, i przechowywać w lodówce ciasteczka przez co najmniej 30 minut przed pieczeniem. (Ciasteczka można przykryć i schłodzić przez noc lub zamrażać do 2 miesięcy; nie rozmrażaj przed pieczeniem, po prostu dodaj kilka dodatkowych minut do czasu pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Przygotowanie do
1
Umieść stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1
Wymieszać jajko i wodę razem, i szczotkować trochę tej glazury nad każdym rugelach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
2
Ciasteczka posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
3
Piec ciasteczka przez 20 do 25 minut, obracając arkusze od góry do dołu i od przodu do tyłu w połowie, aż będą nadmuchane i złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Przenieś ciasteczka do stojaków, aby ostygły, aby po prostu ogrzały lub do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
5
Serwowanie: herbata jest tradycyjna, ale pijemy kawę z rugelach. Są ładne i nawet z nadzieniem dżemowo-owocowym nie są zbyt słodkie, a nawet są dobre z winem musującym.Przechowywanie: ciasteczka mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej do 3 dni lub pakowane hermetycznie i mrożone do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino MusująceWino Musujące
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Likier Granatowy Lub Sok żurawinowyLikier Granatowy Lub Sok żurawinowy
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
DżemDżem
HerbataHerbata
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia0
Magazyn