Szyszki krewetkowe z pikantnym sosem jogurtowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka skórki cytryny, sok z cytryny, zielona cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Rożki krewetkowe z pikantnym sosem jogurtowym, Pikantne Krewetki Z Jogurtem, oraz Grillowane skrzydełka z kurczaka z pikantnym sosem Chipotle i sosem do maczania z sera pleśniowego-jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średniej misce, składniki mix krewetek. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 8 godzin marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Krewetki odsączyć, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Ciepło 12-calowy nonstick patelnia na średnim ogniu; dodać krewetki. Cook 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż krewetki skręcić różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
W małej misce, wymieszać składniki sosu, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Piekarnik rozgrzać do 177°. kształt tortilla kliny w kształcie stożka; zabezpieczyć każdy z wykałaczką.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.