Roztopione ciasta czekoladowe z wiśniami

Roztopione ciasta czekoladowe z wiśniami
Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1011 kalorii, 11g białka, oraz 42g tłuszczu. Na 4,38 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, półsłodką czekoladę, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj American Cakes-Stopione Ciasta Czekoladowe, Roztopione Ciasta Czekoladowe, oraz Roztopione Ciasta Czekoladowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wiśnie połączyć z sokami, 1/2 szklanki cukru, kirschem i cynamonem w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i lekko się zmniejszy, około 10 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć 1/4 szklanki wiśni z sosu; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
CynamonCynamon
KirschKirsch
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść na powierzchnię roboczą i grubo posiekać; zmielić posiekane wiśnie na ciasta. Odstawić sos wiśniowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
3
Masło dwa 3/4 szklanki ramekins lub budyniu filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Ubić kakao i pozostałą 1/4 szklanki cukru w małej misce do wymieszania. Wymieszać czekoladę i masło w dużym rondlu na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Zdjąć z ognia; ubić w mieszance kakaowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ubić żółtka, następnie całe jajko i mąkę. Złożyć w zarezerwowane 1/4 szklanki posiekanych wiśni. Podziel ciasto między przygotowanymi ramekinami. (Sos i ciasto ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
CzereśnieCzereśnie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec ciasta odkryte, aż krawędzie są ustawione, ale środek jest nadal błyszczący i tester włożony do środka wychodzi z jakimś mokrym cieście dołączone, o 22 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Ciepły sos na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
10
Pokroić wokół ciasta do poluzowania; włączyć na talerzach. Łyżka sosu obok. Przesiej cukier puder; dekoruj miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
SOSSOS
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia5
Magazyn