Rozmiar Strony Pieczona Alaska
Rozmiar strony pieczone Alaska może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 40 i kosztuje 26 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 169 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bazy lodów czekoladowych, sól koszerna, pasteryzowane białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Spróbuj Łatwe Ciasto Do Lodów + {Family Size Party Tips}, Party Size Crunchy Onion Chicken Tenders, oraz Pieczona Alaska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 4-litrowy Dewar wypełniony ciekłym azotem, palnik kuchenny
Linia dwie 13-na-9-calowe metalowe patelnie na ciasto z folią i umieścić w zamrażarce.
Bazę do lodów czekoladowych wlać do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Obróć prędkość na niską. Po uruchomieniu miksera powoli wlewaj ciekły azot, aż lody osiągną klasyczną konsystencję soft-serve.
Lody rozprowadzić równomiernie na jednej z przygotowanych patelni i zamrozić do jędrności, co najmniej 2 godziny. Może być wykonany z kilkudniowym wyprzedzeniem.
Oczyścić miskę i wiosło i powtórzyć z lodami truskawkowymi.
Wyłóż ciasto z szyfonu na pół arkusza wyłożonego pergaminem i umieść w zamrażarce na co najmniej 1 godzinę i do kilku godzin przed złożeniem
Połącz 8 uncji cukru, 4 uncje syropu kukurydzianego i 2 uncje wody w rondlu 2-quart i umieścić na dużym ogniu. Wymieszać, aż cukier się rozpuści, około 5 minut. Klip na termometr cukierki i doprowadzić mieszaninę do 240 stopni F.
Podczas gotowania syropu umieść 4 uncje białek, 1/2 łyżeczki wanilii i jedną szczyptę soli w misce miksera stojącego i za pomocą mocowania trzepaczki, ubijaj jajka na dużej prędkości, aż osiągną średnie szczyty, 2 do 3 minut.
Gdy syrop cukrowy osiągnie 240 stopni F, wyjąć z ognia i mikserem stojącym na małej prędkości, powoli i ostrożnie wlać syrop cienkim stałym strumieniem do mieszaniny białek jaja, uważając, aby nie wejść w kontakt z trzepaczką. Po dodaniu całego syropu, zwiększyć prędkość miksera do wysokiej i ubijać, aż powstaną sztywne szczyty i mieszanina ostygnie, przez 8 do 10 minut.
Przenieść mieszaninę do dużego worka rurowego i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania drugiej i trzeciej partii. Powtórz przepis jeszcze dwa razy, w sumie trzy partie bezy.
Wyjąć bezę z lodówki na 30 minut przed użyciem.
Aby zmontować i skompletować
Pieczona Alaska: przykryj Obwód dużej, drewnianej deski do krojenia, która jest nieco większa niż ciasto, paskami z wytrzymałej folii aluminiowej.
Wyjąć ciasto i lody z zamrażarki.
Umieść ciasto na przygotowanej desce. Odwróć patelnie z lodami na szczycie ciasta. Zdejmij folię z lodów. Wymieszaj bezę na całej powierzchni ciasta i lodów całkowicie.
Użyj palnika z propanem, aby brązować bezę.
Podawać natychmiast lub zamrażać do tygodnia, gdy beza jest rumiana.
Palniki z gazem propanowym są wysoce łatwopalne i powinny być trzymane z dala od ciepła, otwartego ognia i długotrwałej ekspozycji na światło słoneczne. Należy je stosować wyłącznie w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. Podczas zapalania palnika z gazem propanowym umieść palnik na płaskiej, stabilnej powierzchni, zwróconej od siebie. Zapal zapałkę lub zapalniczkę, a następnie otwórz zawór gazu. Zapal gaz i zdmuchnij zapałkę. Zawsze wyłącz zawór palnika, aby" ścisnąć palec " po zakończeniu używania palnika. Dzieci nigdy nie powinny używać palnika na gaz propanowy bez nadzoru osoby dorosłej.