Rosemary Split Grochówka z klopsikami
Rosemary Split Grochówka z klopsikami to danie główne, które serwuje 5. Za 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 29g białka, 10g tłuszczu i w sumie 338 kalorii. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, pieprz, groszek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 55 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 56%, to danie jest solidne. Zupa z grochu i rozmarynu, Zupa z grochu i rozmarynu, oraz Zupa z grochu i rozmarynu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym czajniku lub holenderskim piekarniku podsmaż seler, cebulę, czosnek i rozmaryn na maśle do miękkości.
W razie potrzeby dodaj bulion, groszek i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-1/2 godziny lub do miękkości groszku.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
W przypadku klopsików połącz wieprzowinę lub indyka, rozmaryn i pieprz. Uformuj w 1/2 cala. jaja. Na patelni brązowe klopsiki, aż przestaną być różowe. Kadzi połowę schłodzonej zupy do blendera lub robota kuchennego; puree. Włóż zupę do czajnika wraz z klopsikami i podgrzej.