Rose Hip Freezer Jam
Rose Hip Freezer Jam może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 481 kalorii. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,01 zł za porcję. Jeśli masz cukier, sproszkowane pektyny owocowe, dzikiej róży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baie Rose and Orange-zapach Red Berry NON Cook Freezer Jam, Dżem Wiśniowy, oraz Dżem z bekonu i Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść przygotowane dzikiej róży, wodę i sok z cytryny w blenderze; zmiksuj na gładką masę, około 15 sekund. Małe kawałki skóry z dzikiej róży są w porządku. Stopniowo dodawać cukier podczas pracy blendera. Mieszamy, aż cukier się rozpuści, około 30 sekund.
Wymieszać pektyny w 3/4 szklanki wody w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować twardo przez około 1 minutę. Powoli wlać do mieszanki z dzikiej róży; mieszać przez około 30 sekund.
Wlać do małych pojemników z pokrywkami. Przechowywać w lodówce. Dżem, który nie jest używany w ciągu kilku tygodni, może być przechowywany w zamrażarce przez okres do roku.