Ropa Vieja
Ropa Vieja może być tylko Ameryka Środkowa przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś oliwki, cienką cebulę, paski papryki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ropa Vieja, Ropa Vieja, oraz Ropa Vieja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj 1 stek na patelni; gotować 2 1/2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć stek z patelni. Powtórz procedurę sprayem do gotowania i pozostałym stekiem.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj cebulę, papryka, i czosnek na patelnię; gotować 7 minut lub do miękkości, często mieszając. Wmieszać oliwki i kolejne 5 składników( przez czarny pieprz); gotować 30 sekund lub do pachnącego. Wymieszać w occie, skrobanie patelni, aby poluzować rumiane kawałki; gotować przez 2 minuty lub aż płyn prawie odparuje. Wymieszać z bulionem, pastą pomidorową i liśćmi laurowymi.
Dodaj steki; doprowadzić do duszenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 1 1/2 godziny lub aż steki są bardzo miękkie. Odrzuć liście laurowe.
Wyjąć steki z patelni; rozdrobnić dwoma widelcami. Wymieszaj rozdrobnioną wołowinę i kolendrę na patelnię.
Wino Uwaga: pikantne danie wołowe, takie jak to, potrzebuje bogatego czerwonego wina, ale najlepiej takiego, które nie rozbije banku, ponieważ jest to skromny posiłek. Jednym z moich ulubionych jest czerwień, przepyszna mieszanka kilku odmian, z dominującym zinfandelem. A 2005 to $ Karen MacNeil