Ropa Vieja może być tylko Ameryka Środkowa przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś oliwki, cienką cebulę, paski papryki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ropa Vieja, Ropa Vieja, oraz Ropa Vieja dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj 1 stek na patelni; gotować 2 1/2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Wyjąć stek z patelni. Powtórz procedurę sprayem do gotowania i pozostałym stekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Zmniejszyć ciepło do średniego.
5
Dodaj cebulę, papryka, i czosnek na patelnię; gotować 7 minut lub do miękkości, często mieszając. Wmieszać oliwki i kolejne 5 składników( przez czarny pieprz); gotować 30 sekund lub do pachnącego. Wymieszać w occie, skrobanie patelni, aby poluzować rumiane kawałki; gotować przez 2 minuty lub aż płyn prawie odparuje. Wymieszać z bulionem, pastą pomidorową i liśćmi laurowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina Wieprzowa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Ciasto Kukurydziane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj steki; doprowadzić do duszenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 1 1/2 godziny lub aż steki są bardzo miękkie. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
7
Wyjąć steki z patelni; rozdrobnić dwoma widelcami. Wymieszaj rozdrobnioną wołowinę i kolendrę na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Wino Uwaga: pikantne danie wołowe, takie jak to, potrzebuje bogatego czerwonego wina, ale najlepiej takiego, które nie rozbije banku, ponieważ jest to skromny posiłek. Jednym z moich ulubionych jest czerwień, przepyszna mieszanka kilku odmian, z dominującym zinfandelem. A 2005 to $ Karen MacNeil