Roladki z kurczaka Wonton
Jeśli chcesz dodać więcej chińskich przepisów do swojego pudełka z przepisami, kurczak Wonton Rolls może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 48 porcji zawierających 121 kalorii , 2 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga przyprawy cytrynowo-pieprzowej, szczypiorku, kurczaka oraz łodyg i kawałków grzybów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 8% , to danie jest bardzo złe (ale wciąż da się je naprawić). Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Kubki z kurczakiem Wonton , Zupa z kurczakiem Wonton i Zupa Wonton z kurczakiem i makaronem .
Instrukcje
W małej misce utrzyj serek śmietankowy, 2 łyżki masła, szczypiorek i pieprz cytrynowy, aż się połączą. Wymieszać z kurczakiem i grzybami.
Umieść zaokrągloną łyżeczkę na środku opakowania wonton. (Pozostałe opakowania należy przechowywać przykryte wilgotnym ręcznikiem papierowym do czasu użycia.) Zagiąć dolny róg nad nadzieniem; złóż boki w kierunku środka. Zwilż pozostały kącik wodą; Zwinąć ciasno, aby zamknąć.
Rozpuść pozostałe masło; posmaruj wontony. Posyp grzankami.
Połóż na blasze do pieczenia; zamrażać.
Przenieś do dużej torby do zamrażania; zamknąć i zamrozić na okres do 3 miesięcy.
Umieść wontony na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425° przez 10 minut. Zakręt; piec 5-10 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia.
W razie potrzeby podawać na ciepło z sosem słodko-kwaśnym.