Roladki z krewetkami i Jicamą w sosie Chili-orzechowym

Roladki z krewetkami i Jicamą w sosie Chili-orzechowym
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 15 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz gotowanie wina, sól koszerna, sos chili-orzechowe, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym, Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym, oraz Sajgonki z krewetek z pikantnym sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce, wrzucić krewetki z 2 łyżki oleju rzepakowego i 1/2 łyżeczka soli koszernej. Na dużej patelni lub woku podgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, aż zaczną pojawiać się małe chrupki dymu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodaj krewetki i stir-smażyć na dużym ogniu, aż tylko różowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Przenieś krewetki do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju rzepakowego na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać szalotka i czosnek i stir-smażyć je, aż zmiękną i pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
Dodać jicama i gotować, mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JicamaJicama
7
Dodać wino i gotować, aż lekko zmniejszona, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać bulion, sos rybny i olej sezamowy i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż jicama będzie delikatna, ale nadal lekko chrupiąca, o 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
JicamaJicama
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
9
Odcedzić jicamę i dodać do krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
JicamaJicama
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
Ochłoń.
11
Napełnij szklaną płytkę ciasta gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 na raz, moczyć każdą rundę papieru ryżowego w wodzie, aż stanie się giętki, 1 minutę; przenieść rundę na powierzchnię roboczą i osuszyć nadmiar wody ręcznikami papierowymi. Ułóż kawałek sałaty na dolnej trzeciej części papieru ryżowego, a następnie 1 liść bazylii, zaokrągloną łyżkę sosu chili-orzechowego i kilka posiekanych orzeszków ziemnych. Top z 4 do 5 kawałków jicama i 4 kawałki krewetek. Złóż dno tak mocno, jak to możliwe, a następnie złóż boki i zwiń opakowanie, tworząc ciasny cylinder. Ustaw rolkę na talerzu i przykryj wilgotnym ręcznikiem papierowym i folią. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
JicamaJicama
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn