Roladki z krewetkami i Jicamą w sosie Chili-orzechowym

Roladki z krewetkami i Jicamą w sosie Chili-orzechowym
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 15 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz gotowanie wina, sól koszerna, sos chili-orzechowe, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym, Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym, oraz Sajgonki z krewetek z pikantnym sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce, wrzucić krewetki z 2 łyżki oleju rzepakowego i 1/2 łyżeczka soli koszernej. Na dużej patelni lub woku podgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, aż zaczną pojawiać się małe chrupki dymu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodaj krewetki i stir-smażyć na dużym ogniu, aż tylko różowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Przenieś krewetki do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju rzepakowego na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać szalotka i czosnek i stir-smażyć je, aż zmiękną i pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6
Dodać jicama i gotować, mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JicamaJicama
7
Dodać wino i gotować, aż lekko zmniejszona, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać bulion, sos rybny i olej sezamowy i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż jicama będzie delikatna, ale nadal lekko chrupiąca, o 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
JicamaJicama
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Odcedzić jicamę i dodać do krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
JicamaJicama
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
Ochłoń.
11
Napełnij szklaną płytkę ciasta gorącą wodą z kranu. Pracując z 1 na raz, moczyć każdą rundę papieru ryżowego w wodzie, aż stanie się giętki, 1 minutę; przenieść rundę na powierzchnię roboczą i osuszyć nadmiar wody ręcznikami papierowymi. Ułóż kawałek sałaty na dolnej trzeciej części papieru ryżowego, a następnie 1 liść bazylii, zaokrągloną łyżkę sosu chili-orzechowego i kilka posiekanych orzeszków ziemnych. Top z 4 do 5 kawałków jicama i 4 kawałki krewetek. Złóż dno tak mocno, jak to możliwe, a następnie złóż boki i zwiń opakowanie, tworząc ciasny cylinder. Ustaw rolkę na talerzu i przykryj wilgotnym ręcznikiem papierowym i folią. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I PosiekanaPapryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
JicamaJicama
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn