Roladki z kapusty z farszem mięsnym i sosem z dzikich grzybów

Roladki z kapusty z farszem mięsnym i sosem z dzikich grzybów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Roladek z kapustą z farszem mięsnym i sosem z dzikich grzybów. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 521 kalorii. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz kapustę savoy, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto, Pikantne Gołąbki w sosie pieczarkowym, oraz Farsz Z Dzikich Grzybów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 ° F/180 ° C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Napełnij duży garnek—taki, w którym możesz zanurzyć całą głowę kapusty—wodą i doprowadzić do wrzenia. (Pomocne jest użycie garnka z wkładką sitkową, taką jak garnek do makaronu, dzięki czemu można podnieść wkładkę, aby usunąć gotowaną kapustę, zamiast walczyć z łyżkami lub szczypcami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
2
Dodaj pierwszą główkę kapusty i parboil przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
3
Usuń i pozwól mu spuścić w durszlaku w zlewie, aż będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć. W międzyczasie ugotować drugą główkę kapusty, odcedzić i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
4
Delikatnie ściągnij zewnętrzne liście z każdej kapusty. (Niektóre z nich mogą być rozmoczone lub rozdarte.) Odstawić je na bok do linii naczynia do pieczenia. Pomaga odciąć część grubej łodygi na początku i podczas odrywania liści. Twoim celem jest posiadanie 12 do 16 idealnych średnich i dużych liści, w których można zwijać farsz. Odstawić małe liście do wyłożenia naczynia do pieczenia, jak również. Jeśli możesz dostać więcej niż 16 liści do rzeczy, zrób to-nigdy nie możesz mieć zbyt wielu małych gołąbków. Osuszyć każdy liść i odstawić na kuchennym lub papierowym ręczniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
KapustaKapusta
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Na małej patelni roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę i gotować, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć z ognia i umieścić cebulę, ryż i posiekane mięso w robocie kuchennym; doprawić solą i pieprzem; i wirować, aż dobrze wymieszane. Chcesz uważać, aby nie przetworzyć nadzienia-powinno mieć konsystencję surowych klopsików, a nie być papkowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KlopsikiKlopsiki
CebulaCebula
MięsoMięso
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Ułóż" wybór " liści kapusty na powierzchni roboczej i podziel wypełnienie między liście: dokładna wielkość porcji dla każdego z nich zależy od wielkości liścia. (Nadzienie nakładam łyżką stołową, umieszczając je blisko dna liścia). Jeśli jakakolwiek łodyga pozostająca na liściu wydaje się szczególnie twarda lub gruba, możesz ją sparować za pomocą obieraczki do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
8
Zwiń liście w górę, składając po bokach i końcach, aby farsz był zamknięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
RolkaRolka
9
Wyłożyć dno naczynia do pieczenia 9-x-12-in / 23-x-30,5-cm z resztkami liści kapusty. (Jeśli Po wyłożeniu naczynia okaże się, że nadal masz dużo resztek liści, przechowuj je w lodówce i ostatecznie posiekaj, gotuj na maśle i doprawiaj solą i pieprzem, aby służyć jako dodatek do kolejnego posiłku!). Reszta rolki na górze, szew stronie w dół; mogą być zatłoczone razem, tak długo, jak nie nakładają się. Jeśli zabraknie miejsca w jednym naczyniu do pieczenia, zacznij mniejszy, drugi, wyściełając go w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KapustaKapusta
MasłoMasło
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Wlać bulion z kurczaka (powinien on wynosić około jednej trzeciej drogi po bokach rolek, a nie zanurzać je). Na wierzch roladek ułożyć pozostałe 3 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
MasłoMasło
RolkaRolka
11
Piec przez 40 minut do 1 godziny, lub do czasu, aż blaty będą złote i lekko chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Roladki z kapusty wyjąć na talerz i Ogrzać (można je przykryć folią i trzymać w wyłączonym piekarniku). Odrzuć liście wyłożone naczyniem do pieczenia, ale zarezerwuj bulion, który zostanie dodany do sosu grzybowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
KapustaKapusta
BulionBulion
RolkaRolka
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
1
Suszone grzyby moczyć we wrzącej wodzie przez co najmniej 30 minut, aż zmiękną. Przecedzić płyn do namaczania przez sitko o drobnej siatce wyłożone papierowym ręcznikiem lub gazą, umieszczone nad miską. Pieczarki wycisnąć, aż wszystkie soki zostaną wyekstrahowane. Odstawić płyn na bok. Grzyby opłukać zimną wodą, osuszyć i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
SernikSernik
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Na dużej patelni roztopić masło na średnim ogniu i gotować cebulę, aż będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać posiekane świeże grzyby i namoczone suszone grzyby i gotować, często mieszając, aż wszystkie grzyby będą miękkie i złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
4
Grzyby posypać mąką, doprawić solą i pieprzem, ciągle mieszać, aż grzyby będą dobrze pokryte. Powoli dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów, kontynuując mieszanie, aż cała ciecz zostanie zmieszana i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Dodać wino, śmietanę i bulion pozostały na patelni, w której gotowano kapustę, dodając każdą osobno, stale mieszając i pozwalając sosowi zagęścić przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
BulionBulion
KremKrem
RolkaRolka
SOSSOS
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać sok z cytryny i zmniejszyć ogień. Dusić sos przez dobre 15 minut lub tak, aż gęsty i bogaty. Jeśli sos jest nadal zbyt cienki po 15 minutach, podnieść ogień i gotować w delikatnym wrzeniu, mieszając, aż do dalszego zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SOSSOS
7
Gdy będzie gotowa do podania, zalej kapustą sosem grzybowym i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
KapustaKapusta
RolkaRolka
SOSSOS
8
From from a Polish Country House Kitchen by Anne Applebaum & Danielle Crittenden, © 2012 Chronicle Books
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn