Roladki sushi z łososiem i ogórkiem

Roladki sushi z łososiem i ogórkiem
Przepis Salmon & cucumber sushi rolls jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 12 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 50 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka ryżu sushi, łyżka wasabi, ocet ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Roladki Sushi z grilla z dzikim łososiem, Roladki z wędzonym łososiem i ogórkiem, oraz Roladki Ogórkowe Z Wędzonym Łososiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw zrób ryż. Opłucz ryż sushi w durszlaku, masując go rękami, aż woda będzie czysta. Pozostawić do odcedzenia na 15 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2
Umieść ryż w rondlu z 200 ml wody i sake lub mirin, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdjąć z ognia. Odstawić, przykryć, na 15-20 min.
4
Przełożyć do dużej miski. Cukier rozpuścić w occie z dużą szczyptą soli, zalać ryżem i wymieszać. Przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić do temperatury pokojowej, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Nałóż 1 arkusz nori na matę bambusową i pokryj powierzchnię połową schłodzonego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
Ułóż połowę plastrów łososia i ogórka na długości ryżu w pasie, uważając, aby go nie przepełnić. Uruchom kulkę wasabi wielkości grochu (więcej, jeśli lubisz to naprawdę gorąco) wzdłuż krawędzi nadzienia palcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
WasabiWasabi
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Zwinąć mocno i ścisnąć, aby uszczelnić, gdy dotrzesz do końca. Powtórz z pozostałymi nori, łososiem i ogórkiem i więcej wasabi. Pokrój każdą rolkę na 6 kawałków i podawaj z dodatkowym wasabi, imbirem, sosem sojowym i ikrą z łososia, jeśli chcesz. Będzie przechowywać w lodówce przez 1 dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ikra Z łososiaIkra Z łososia
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
WasabiWasabi
NoriNori
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn