Roladki Owsiane Drożdżowe
Płatki owsiane drożdżowe mogą być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 3 g białka i 4 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis na lakto ovo podaje 52 porcje i kosztuje 14 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Mieszanka miodu, mąki, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 17% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Bułeczki owsiane z płatkami owsianymi szybkiego wyrastania, Najlepsze bułki drożdżowe i Bułeczki drożdżowe.
Instrukcje
W rondlu zagotuj 3 szklanki wody.
Dodaj płatki owsiane i masło; dusić przez 1 minutę.
Wyjmij do miski; ostudzić do 110°-115°.
Podgrzej pozostałą wodę do 110°-115°; wymieszać z drożdżami i cukrem. Do masy owsianej dodać jajka, brązowy cukier, sól, mieszankę drożdżową i połowę mąki; Dobrze wymieszać.
Dodajemy tyle pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto. Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, 8-10 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce; obróć raz, aby nasmarować górę. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny. Ciasto ugniatamy i dzielimy na cztery części; Z każdej części uformuj 13 kulek.
Umieścić w czterech natłuszczonych 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, 45-60 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut.
W razie potrzeby posmaruj wierzch masłem.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia. W razie potrzeby ubij masło i miód, aż będą gładkie; podawać z bułeczkami.