Roladki Makowe
Bułeczki Makowe to Wegetariańskie chleb. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Ten przepis służy 18 i kosztuje 54 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka soli, maku, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Roladki orzechowo-Makowe, Roladki Makowe, oraz Słodkie Bułeczki Z Makiem.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w wodzie.
Dodaj 1 łyżeczkę cukru; odstawić na 5 minut. Ubić w mleku, skracać, sól, jajko i pozostały cukier.
Dodać tyle mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na 18 Części. Kształt w kulki.
Umieścić w natłuszczonych muffinkach. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 30 minut.
Wierzch posmarować masłem; posypać makiem.
Piec w temperaturze 375° przez 11-13 minut lub do złotego koloru.
Usuń z patelni do stojaków Z Drutu.