Roladki lasagne ze szpinakiem i serem
Roladki lasagne ze szpinakiem i serem mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 20 g białka i 10 g tłuszczu. Za 1,75 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Jest to niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, parmezanu, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bułeczki Lasagna ze Szpinakiem i Serem, Bułeczki Lasagne ze Szpinakiem i Serem typu Freeze Ahead i Bułeczki Lasagne ze Szpinakiem.
Instrukcje
W małej misce połącz szpinak, mozzarellę, twarożek, 1/2 szklanki parmezanu i jajko.
Nałóż 1/3 szklanki na każdy makaron.
Zwiń i zabezpiecz wykałaczkami.
Umieścić szwem w dół w 11-calowej szczelinie. x 7 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
Roladki polej sosem pomidorowym.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 33-38 minut lub do momentu, aż masa zacznie się pienić.
Posypać pozostałym parmezanem. Wyrzuć wykałaczki.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Chianti, Montepulciano i Sangiovese to moje ulubione dania z lasagne roll up. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.