Roladki Lasagne z pieczonym pomidorem i bakłażanem
Przepis lasagne Rolls z pieczonym pomidorem i bakłażanem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Ten przepis służy 4. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 717 kalorii, 28g białka, oraz 42g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz paprykę, żółtko jaja, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Roladki Lasagne Z Warzywami, Bułeczki z bakłażanem z pikantnym sosem pomidorowym, oraz Lasagne Z Bakłażanem I Chardą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°. olej 13-przez 9-calowe lub inne 3-quart szkło lub ceramiczne naczynie do pieczenia i dużą płytką patelnię do pieczenia.
W naczyniu do pieczenia wrzucić pomidory, czosnek, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, a następnie ułożyć pomidory, pokroić boki w 1 warstwę. Wrzucić bakłażana z pozostałymi 3 łyżkami oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu na patelni do pieczenia.
Pieczone pomidory i bakłażan, przełączanie pozycji naczynia i patelni w połowie pieczenia, aż skórki pomidorów zostaną pomarszczone i zaczną brązowieć, a bakłażan jest złotobrązowy i delikatny, 50 minut do 1 godziny. Warzywa lekko schłodzić w naczyniu i patelni na stojakach. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Gdy pomidory i czosnek są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, przenieść do deski do krojenia (nie czyścić naczynia do pieczenia).
Każdy pomidor pokroić na pół wzdłuż na 3 kawałki i grubo posiekać czosnek.
Przelej do dużej miski, a następnie wymieszaj bakłażana i wodę.
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, aż dobrze się połączą.
Makaron ugotować w 6-do 8-litrowym garnku wrzącej osolonej wody, odsłoniętej, od czasu do czasu mieszając, aż stanie się miękki.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Połóż makaron płasko na czystym ręczniku kuchennym i osusz papierowymi ręcznikami, a następnie pokrój na pół w poprzek (będziesz miał 12 makaronów).
Przesuń górny stojak piekarnika do pozycji środkowej.
Rozłóż połowę mieszanki warzywnej w nieoczyszczonym naczyniu do pieczenia.
Połóż 4 makarony na powierzchni roboczej, a następnie rozłóż 3 łyżki nadzienia równomiernie na każdym makaronie.
Makaron zwinąć szczelnie i umieścić rolki, szew boki w dół i bez dotykania, w mieszaninie warzywnej w naczyniu. Zrobić jeszcze 8 rolek z pozostałym makaronem i nadzieniem w ten sam sposób, przenosząc do naczynia.
Lekko posmaruj rolki wodą, a pozostałe warzywa łyżką na rolkach. Przykryć naczynie szczelnie folią i piec do ogrzania przez, o 20 protokół.
* Warzywa można prażyć 1 do 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.