Roladki Drożdżowe Make-Ahead
Bułki drożdżowe Make-Ahead wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 88 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mąkę chlebową, beztłuszczową maślankę, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Roladki Obiadowe Make-Ahead, Rolki Kanapkowe Make-Ahead, oraz Roladki Cynamonowe Make - Ahead dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz drożdże i ciepłą wodę w 1-filiżance płynnej miarki; odstawić 5 minut.
Połącz mieszaninę drożdży, 2 szklanki mąki i następne 4 składniki w dużej misce; ubić drewnianą łyżką 2 minuty. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę.
Dziurkować ciasto; przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Dziurkować ciasto; wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 3 lub 4 razy. Podziel ciasto na pół; uformuj każdą porcję na 16 (2-calowych) kulek.
Umieść kulki w dwóch 9-calowych kwadratowych patelniach pokrytych sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do momentu podwojenia ciasta luzem.
Piecz bułki w 375 przez 12 minut lub do złotego koloru.