Rolada ze szpinakiem i indykiem
Rolada ze szpinakiem i indykiem wymaga około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 porcji. Jedna porcja zawiera 215 kalorii , 26 g białka i 5 g tłuszczu . Za 2,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką częściowo odtłuszczony ser mozzarella, bułkę tartą, mielonego indyka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Roladka ze szpinakiem z indykiem , Rolada ze szpinakiem z indykiem i Rolada z indyka nadziewana szpinakiem .
Instrukcje
W misce wymieszaj 1/4 szklanki sosu do spaghetti, jajka, bułkę tartą, cebulę, czosnek, bazylię, oregano i musztardę. Pokruszyć indyka na mieszaninę i dobrze wymieszać.
Na arkuszu woskowanego papieru wklep mieszankę z indyka w 12-calowy placek. x 8 cali prostokąt.
Posypać szpinakiem i serem.
Zwiń rolkę galaretką, zaczynając od krótszego boku i odrywając woskowany papier podczas zwijania. Uszczelnij szew i końce.
Umieścić szwem w dół w odległości 15 cali. x 10 cali x 1-cal. blacha do pieczenia pokryta sprayem kuchennym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 50–60 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 165°.
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
Podgrzej pozostały sos do spaghetti; podawać z indykiem.