Rolada z kremem jagodowym i orzechami
Bułka z kremem jagodowym to przepis bezglutenowy i wegetariański, składający się z 12 porcji. Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 5 g białka i 18 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką cukier, jagody, dodatkowy cukier cukierniczy i jagody oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 20% wyniku, co nie jest wynikiem wybitnym. Wypróbuj sajgonki z orzechami makadamia, lodami z brązowego cukru i marynatami z karamboli, babeczki z serkiem jagodowym i cynamonem oraz bułkę orzechową, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Umieść białka w małej misce; pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Wyłóż natłuszczoną 15-calową. x 10 cali x 1-cal. blacha do pieczenia z woskowanym papierem; posmaruj papier i odłóż na bok.
W dużej misce ubijaj żółtka na dużej prędkości przez 5 minut lub do momentu, aż masa będzie gęsta i nabierze cytrynowego koloru. Stopniowo ubijaj, dodając 1/2 szklanki cukru. W małej misce wymieszaj orzechy włoskie, proszek do pieczenia i cynamon; wmieszać do masy żółtkowej.
W małej misce z czystymi ubijakami ubijaj białka z solą na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, po 1 łyżce na raz, na wysokich obrotach, aż powstanie sztywna piana. Stopniowo dodawać do mieszanki orzechowej.
Rozłóż równomiernie na przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Schłodzić przez 5 minut. Odwróć na ręcznik kuchenny posypany cukrem cukierniczym. Delikatnie odklej woskowany papier.
Zwiń ciasto w formie rolady galaretkowej, zaczynając od krótszego boku. Całkowicie ostudzić na metalowej kratce.
Do nadzienia w małej misce ubij śmietanę, cukier i wanilię; odłożyć 1/2 szklanki do dekoracji. Rozwiń ciasto; posmarować pozostałym nadzieniem.
Połóż łączeniem do dołu na talerzu do serwowania. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania. Posyp cukrem cukierniczym; udekoruj jagodami i zarezerwowaną bitą polewą.