Rolada Mięsna Brokuła
Przepis na Roladkę z brokułami i mięsem można przygotować w około 1 godzinę i 40 minut . Za 1,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 268 kalorii . Mieszanka mielonej wołowiny, ketchupu, szynki delikatesowej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 58% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczone ravioli z sosem mięsnym , Buraki i świeża kukurydza w ognistym czerwonym mięsie Chili oraz Niemieckie paszteciki mięsne Frikadellen .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajka, mleko, ketchup, bułkę tartą, 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i oregano. Rozdrobnij wołowinę na mieszaninie i dobrze wymieszaj.
Na kawałku wytrzymałej folii wklep mieszankę wołową w 12-calowy talerz. x 10 cali prostokąt. Na wierzch połóż brokuły tak, aby nie przekraczały 1/2 cala krawędzi.
Posyp pozostałą solą. Na wierzchu połóż szynkę.
Zwiń roladę galaretką, zaczynając od krótszego boku i odrywając folię podczas zwijania. Uszczelnij szew i końce.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 1-1/4 godziny lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe, a termometr do mięsa wskaże 160°; odpływ.
Piec 1 minutę dłużej lub do momentu rozpuszczenia sera.