Rolada Czekoladowo-Cannoli

Rolada Czekoladowo-Cannoli
Ten przepis służy 10. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 366 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Mieszanka śmietany, sól, jajka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Czekoladowe Cannoli Ciasto Roll, Cannoli deser Pizzan i czekolada Cannoli Pizzettes, oraz Cannoli czekoladowo–pomarańczowe (Cannoli di Ricotta) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. posmaruj 15-na-10-calową galaretkę; linia z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Zrób roladę czekoladową: za pomocą elektrycznego miksera ubijaj żółtka i 1/2 szklanki granulowanego cukru przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Dodać kakao i wanilię; wymieszać z małą prędkością.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
4
Ubij białka i sól w misce na średniej prędkości przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj 1/4 szklanki cukru granulowanego; beat z dużą prędkością do sztywności. Złóż jedną trzecią białek do mieszanki kakaowej; złóż pozostałe białka; zmiksuj. Zeskrobać ciasto równomiernie na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Białka JajBiałka Jaj
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec do sprężystego, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Cukier cukierniczy posypać ciastem, obrócić nożem na brzegach, przykryć ręcznikiem i odwrócić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Usunąć pergamin.
9
Zwiń z długiej strony ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
10
Dodać nadzienie: mikserem ubić śmietanę, cukier i wanilię na sztywno. Złóż ricottę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
WaniliaWanilia
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Zrobić glazurę: roztopić czekoladę w śmietanie. Ubić w syropie kukurydzianym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CzekoladaCzekolada
KremKrem
GlazuraGlazura
12
Delikatnie rozwiń schłodzone ciasto. Równomiernie rozprowadzić nadzienie z ricotty; zwijać od dłuższej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
RolkaRolka
13
Rozprowadzić na polewie czekoladowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Posypać pistacje na rolce, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
RolkaRolka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn