Rolada Czekoladowo-Cannoli
Ten przepis służy 10. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 366 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Mieszanka śmietany, sól, jajka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Czekoladowe Cannoli Ciasto Roll, Cannoli deser Pizzan i czekolada Cannoli Pizzettes, oraz Cannoli czekoladowo–pomarańczowe (Cannoli di Ricotta) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. posmaruj 15-na-10-calową galaretkę; linia z pergaminem.
Zrób roladę czekoladową: za pomocą elektrycznego miksera ubijaj żółtka i 1/2 szklanki granulowanego cukru przez 4 minuty.
Dodać kakao i wanilię; wymieszać z małą prędkością.
Ubij białka i sól w misce na średniej prędkości przez 2 minuty.
Dodaj 1/4 szklanki cukru granulowanego; beat z dużą prędkością do sztywności. Złóż jedną trzecią białek do mieszanki kakaowej; złóż pozostałe białka; zmiksuj. Zeskrobać ciasto równomiernie na patelnię.
Piec do sprężystego, około 15 minut.
Cukier cukierniczy posypać ciastem, obrócić nożem na brzegach, przykryć ręcznikiem i odwrócić.
Zwiń z długiej strony ręcznikiem.
Dodać nadzienie: mikserem ubić śmietanę, cukier i wanilię na sztywno. Złóż ricottę.
Zrobić glazurę: roztopić czekoladę w śmietanie. Ubić w syropie kukurydzianym.
Delikatnie rozwiń schłodzone ciasto. Równomiernie rozprowadzić nadzienie z ricotty; zwijać od dłuższej strony.
Rozprowadzić na polewie czekoladowej.
Posypać pistacje na rolce, w razie potrzeby.