Rogi Żyta
Rogi żyta wymagają z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten hor d ' oeuvre ma 310 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 32 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, dodatkowe masło, mąkę żytnią i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łapacz w żyto: muffinki gruszkowo-żytnie z ciemną czekoladą, Rogi Migdałowe, oraz Rogi Pekan.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki uniwersalnej, mąki żytniej, cukru, drożdży, soli, kminku i sody oczyszczonej. W dużym rondlu podgrzej mleko, masło i melasę do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj tylko do zwilżenia.
Dodaj jajka; ubijaj, aż będzie gładkie. Dodaj tyle pozostałej mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na 16 części. Uformuj każdą kulkę. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 30 minut.
Rzuć każdą piłkę do 6 cali. x 3-w. Owalny.
Zwiń, styl galaretki, zaczynając od dłuższego boku, rozciągając i ściskając końce podczas zwijania do zwężających się końców.
Ułóż na natłuszczonej blasze do pieczenia. Krzywa toczy się, tworząc kształt półksiężyca. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 8-12 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Wyjmij z patelni na ruszty.
Posmaruj roztopionym masłem. Super.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ferrari Perle. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 38 dolarów za butelkę.
![Ferrari Perle]()
Ferrari Perle
Słomkowo-żółty z lekkim złotym połyskiem. Intensywny i szczególnie wyrafinowany z zapachami migdałów, jabłek, lekką przyprawą i nutą skórki chleba. Suche, czyste i eleganckie z trwałą gładkością. Nuty dojrzałych jabłek, przyjemnej drożdżówki i słodkich migdałów.