Rogaliki Łuszczące
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj łuszczące się rogaliki. Ten przepis służy 8 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciepłą wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rogaliki Łuszczące, Rogaliki Maślane, oraz Ciasto Na Placki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć 1 szklanka mąki, cukier, drożdże i sól.
Dodać ciepłą wodę i skrócić. Beat na średniej prędkości przez 2 minuty.
Dodać 1/2 szklanki mąki; pokonać 2 minuty dłużej. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, o 45 protokół. Rozwal ciasto. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię; rozwałkuj na 15-calową. x 10 po. prostokąt. W małej misce, ubij zimne masło, aż zmięknie, ale nadal zimne.
Ciasto posmarować czwartą częścią masła. Zagnieść ciasto na trzy części, zaczynając od krótkiej strony. Obróć ciasto o ćwierć obrotu. Powtórz toczenie, masanie i składanie trzy razy. Owiń w folię. Przechowywać w lodówce przez noc.
Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 14-calowy. kwadrat. Ostrym nożem pokroić na ćwiartki.
Wytnij każdą ćwiartkę po przekątnej na pół, tworząc dwa trójkąty.
Zwiń Trójkąty od szerokiego końca; umieść ze spiczastym końcem w dół o 2 cale. osobno na wysmarowanej blasze do pieczenia. Krzywa kończy się tworząc kształt półksiężyca. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Piec w temperaturze 425° przez 13-18 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.