Rocky Road Sundae Pie
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 717 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.67 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, vanillan ekstrakt, orzechy włoskie, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Rocky Road Pie, Rocky Road Pie, oraz Rocky Road Freezer Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 9 cali ze sprężynową patelnią o wysokości 2 3/4 cala. Ciasteczka waflowe drobno zmielić w procesorze.
Dodać roztopione masło i proces, aż okruchy są równomiernie nawilżone. Naciśnij mieszaninę okruchów mocno na dnie i 1 cal w górę boków przygotowanej patelni.
Piec ciasto aż do zestawu, o 10 protokół. Całkowicie fajne.
Doprowadzić śmietanę tylko na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mleczną czekoladę; odstawić na 1 minutę.
Ubijać, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż sos ostygnie i lekko zgęstnieje, około 20 minut.
Połącz Pianki i śmietanę w dużej metalowej misce. Ustaw miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody). Mieszaj, aż pianki stopią się i mieszanina będzie gładka, około 3 minut.
Wyjąć miskę z wody; wymieszać wanilią.
Odstawić, aż lekko ostygnie, ale nadal wylewać, o 10 protokół.
Rozprowadzić 1 quart lodów równomiernie w ostudzonej skorupie. Połowę sosu z czekolady mlecznej upuść przez łyżki stołowe na lodach, rozchodząc się od siebie.
Posypać pół orzechów włoskich sosem.
Połowę sosu ptasiego polać orzechami włoskimi. Zamrażać, aż sosy są ustawione, około 10 minut.
Rozprowadzić 1 quart lodów równomiernie w skorupie. Kropla pozostałego sosu z czekolady mlecznej przez łyżki stołowe na lodach.
Mżawka pozostały sos marshmallow nad, pozwalając niektóre sos czekoladowy pokazać przez.
Posypać pozostałymi orzechami włoskimi. Zamrażać, aż ciasto będzie twarde, około 4 godzin. (Można dokonać 5 dni wcześniej. Przykryć szczelnie folią. Zamrozić.)
Przetnij wokół boków patelni, aby poluzować.
Niech ciasto zmięknie lekko w temperaturze pokojowej, około 10 minut.