River Cottage ' s Gravad Max (makrela Gravlax)

River Cottage ' s Gravad Max (makrela Gravlax)
River Cottage ' s Gravad Max (makrela Gravlax) może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 60 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 godzin. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, ocet winny, koperek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Gravad Laks (Vel Gravad Lax, Gravlax, Grav Lax, Gravlaks), Makrela Gravlax z pieczonym Puree z czerwonej papryki, oraz River Cottage ' s Seared Squid.

Instrukcje

1
Najszybszym sposobem przygotowania makreli jest pobranie filetu z obu stron ryby bezgrzebieniowej, w stylu obcinania przynęty-tj. krojenie od głowy do ogona jak najbliżej kręgosłupa. Wytrzyj krew lub flaki z planszy, nad którą pracujesz. Całe ramy (tj. szkielety z wciąż założonymi głowami i ogonami oraz przymocowanymi wnętrznościami), z których pobrano filety, można przechowywać i zamrażać, a następnie wykorzystać później na przynętę do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Wymieszać wszystkie składniki na lekarstwo.
3
Posypać niektóre lekarstwo lekko na dnie wybranej tacy, pole, lub naczynia, a następnie umieścić pierwszą warstwę filetów na jego stronie skóry w dół, z cienkimi krawędziami tylko nakładania. Następnie posypać kolejną, nieco grubszą warstwą utwardzacza. Ułóż kolejną warstwę skóry makreli bokiem do góry i posypać kolejną warstwą leku, a następnie umieść kolejną warstwę skóry bokiem do dołu (jak pokazano powyżej po lewej). Kontynuuj, dopóki nie zużyjesz wszystkich ryb lub nie napełnisz naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Umieść deskę/pokrywkę / płytę na wierzchu ostatniej warstwy i obciążaj ją cegłą, słoikiem do przechowywania lub czymkolwiek, co przyjdzie do ręki.
5
Wstawić do lodówki. Możesz jeść gravad max po 24 godzinach, ale 48 jest najlepsze. Na naprawdę duże filety można było czekać 72 godziny.
6
Wyjmij deskę i ostrożnie wyciągnij filety, jeden po drugim. Należy je bardzo szybko spłukać, a następnie natychmiast osuszyć czystą szmatką lub ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Można podawać całe filety, pozostawiając gościom problem odcięcia go od skóry i unikania pinbones (które wciąż tam są, biegnące po środku każdego fileta). Możesz też być milszy i przyciąć rybę przed podaniem. Tak więc umieść utwardzony filet na desce, od strony skóry w dół i uruchom elastyczny nóż do filetowania między ciałem a skórą. Alternatywnie, można czasami po prostu rozpocząć proces z nożem, a następnie odkleić skórę palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Teraz odetnij filet bez skóry z obu stron linii pinbone, aby uzyskać 2 długie filety - i bardzo cienki kawałek odpadu w środku z kośćmi, który powinieneś wyrzucić. Filet po stronie brzucha może wymagać ostatecznego przycięcia w celu usunięcia drobnych kości brzucha.
9
Do sosu: wymieszać musztardę, cukier i ocet razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
10
Dodać koperek, dobrze wymieszać i pozostawić do maceracji na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
11
Ponownie wymieszać, a następnie wymieszać z creme fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
12
Podawać makrelę – 2 całe filety lub 4 przycięte kawałki na osobę-z kremowym sosem na boku i dużą ilością brązowego chleba i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćEkspert
Gotowe W48 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn