Risotto ze świeżą mozzarellą, pomidorami winogronowymi i bazylią

Risotto ze świeżą mozzarellą, pomidorami winogronowymi i bazylią
Risotto ze świeżą mozzarellą, pomidorami winogronowymi i bazylią może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 352 kalorie, 10g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, Wino i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto ze świeżą mozzarellą, pomidorami winogronowymi i bazylią, Farfalle ze świeżymi pomidorami, bazylią i mozzarellą, oraz Orecchiette z pomidorami, świeżą mozzarellą i bazylią.

Instrukcje

1
Umieść ocet w małym, ciężkim rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować do lekko syropu i zmniejszyć do 1 łyżki stołowej (o 4 protokół). Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj Por na patelnię; smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać ryż; gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z winem i gotować 1 minutę lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając. Wymieszać 1 szklankę bulionu; gotować 5 minut lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
WinoWino
6
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut). Wymieszać na pół i pół, sól i pieprz; gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
BulionBulion
SólSól
7
Zdjąć z ognia; wymieszać z pomidorami, bazylią i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SerSer
BazyliaBazylia
8
Umieść około 1 szklanki risotto w każdej z 6 płytkich misek do serwowania; skropić każdą porcję 1/2 łyżeczki syropu balsamicznego i 1/2 łyżeczki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn